Tiltrængt hjælp til erhvervsuddannelserne: Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse

Oprettet: 13.09.2018

 

Regeringen er kommet med et godt - men også hårdt tiltrængt - udspil til at styrke erhvervsuddannelserne.

Vi kommer til at mangle kvalificeret, faglig arbejdskraft i fremtiden. Og nu ser det endelig ud til, erhvervsskolerne får en udstrakt hånd fra Christiansborg.

Regering har netop fremlagt et nyt udspil, der skal få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. I udspillet er der afsat to milliarder til styrkelse af erhvervsuddannelserne over de næste fire år. Pengene skal blandt gå til disse 12 fokuspunkter:

I Malerforbundet mener formand Kresten Vendelboe, at der er mange gode takter i udspillet. Men understreger, at udspillet kun er et lille skridt i den rigtige retning. Der er nemlig lang vej endnu, hvis der skal rettes op området efter flere års besparelser på grund af det omstridte omprioriteringsbidrag. 

- Det ser ud til, at regeringen endelig har lyttet til os i fagbevægelsen. Vi har i lang tid råbt op om, at erhvervsuddannelserne har brug for et løft, og at det skal gøres mere attraktivt for de unge at gå den faglige vej i stedet for gymnasiet.

Kresten Vendelboe påpeger dog, at området er blevet udsultet de sidste mange år, og holder fast i, at de årlige to procents-besparelser på erhvervsuddannelserne skal sløjfes fra 2019.

- Det er fint, vi får flere elever fra folkeskolen til at få øjnene op for erhvervsuddannelserne. Men så skal vi også sikres, at kvaliteten på skolerne er i orden, og at der eksempelvis er nok undervisere. Det er tid til, at vi får tilbageført de mange års besparelser på området nu, siger Kresten Vendelboe.

 

Kilde: Undervisningsministeriet.

Development: Hjemmesider.dk